05 June, 2010

Tahniah ! ..... Sifu Memang Hebat

Salam semua .... dah lama saya tak menulis ..... maklumlah sentiasa sibuk. Dan juga sibuk mencari ketenangan selepas kena MC guna teknik **-**** iaitu teknik rahsia Sifu Wha926

Saya nak menulis pulak kali ini sebab telah terbaca apa yang sifu tuliskan dalam artikel di bawah ini yang saya ambil dari blog sifu sendiri ..... izinkan saya memaparkan tulisan sifu ....


Ehmmm.....kini setelah saya baru balik dari Jakarta dan sempat berbincang dan berbual dengan Pak Hendry ( seorang sahabat)....kami berbincang pasal teknik forex...pasal keseluruhannya....maka akhirnya dengan beberapa fakta yang ajaib...maka kami bersetuju ...beliau akan kembangkan teknik terbaru hasil perbincangan kami di Indonesia dan saya di malaysia...

Teknik apa ye?....sebenarnya selama ini kita lalai dengan apa yang kita hadapi ...dan kita tak sedar sebenarnya semua indicator boleh memberikan keuntongan tanpa rugi.....MUSTAHILLLLLL.....mula2 kami rasa macam itu....mana ada indicator yang tepat?..100% tepat?..90 tepat?....dan macam macam lagi....

Tapi kini apabila kamikaji dan kaji...kami sebenarnya terlupa akan sesuatu rahsia di sebalik semua indicator itu ...ianya dinamakan " XXXXX ". Apa dia "XXXXX" ???? Ianya merupakan satu teknik yang membantu indicator bagi mendapat keuntongan.

saya pun menguji akan ketahanan nya....sungguh mnegejutkan..prestasinya.... selama ini saya tidak menghiraukan faktor "XXXXX"....namun bila saya gabungkan faktor "XXXXX" dengan indicator ini...maka ianya memberikan satu yang baru....baru kini kami berdua merasakan yang kita sebenarnya slah dalam mengkaji pasal forex....

Dulu kalau kami rugi berpuloh ribu...namun jika faktor "XXXXX" inidigabungkan dnegan indictor....rupanya kami tak sepatutnya rugi...malah sepatutnya kami dah kaya lama dah......sebenarnya inilah kerahsianya....rahsia kejayaan sebenarnya dalam forex....kini kami mencabar diri kami dan apabila membuat kajian backtest ...alamak..memang menakjubkan....amat menakjubkan...dan kini bila kami membuat back test secara manual .....pun mendapat hasil yang sama...dan kini kami sednag menjalankan dengan apa yang ada....memang ajaib...Faktor "XXXXX" + indicator....

Bayangkanlah kalau anda ada usd 10,000 .....berapa persenkan robot anda akan bantu anda ...ada yang kata 20%...30% sebulan dari equiti?......entahlah....kini aku dapat bayangkan....entahlah...apa yang aku dapat simpulkan ujian manual dari bulan 1 jan 2010 hingga 31 mei 2010 ...aku dapat kumpulkan 13,320 pip nampak sedikitlah....ye ke?...kalau modal usd 5,000 anda dah ada kat sekitar usd16,055 dengan profit sebnayak USD 11055 ( RM 38,694.00 ) sedikit ke.....memang sedikit.....tetapi anda tak perlu banyak layer untuk mendapat keuntongan....dan anda trade santai sekali....

entahlah....inilah penemuan kami ....kami berbincang dari dua sudut yang berbeza...dan rupanya inilah trade paling bagus sekali.... apa bagusnya faktor "XXXXX" nie?...ianya boleh diadaptasikan dengan sistem mana mana sekali pun ....hanya 2 baris ayat anda akan faham apamaksud faktor "XXXXX". Tapi itulah yang yang aku dan pak Hendry bincangkan...dan kini kami semua sedang asyik mengutip wang sahaja dengan cara baru kami dan sering berbincang...sapa boleh buat kami MC?....sapa boleh buat kami SO?......tak ada yang boleh buat kami MC dan SO.....semuanya kerana faktor "XXXXX". Kami bersyukur atas penemuan kami ini dan kami bangga dengan faktor "XXXXX".......berilah kami selemah mana dan sekuat mana pun news...sideways.....chopping....namun bila kami menggunakan faktor "XXXXX"...maka semua itu tak bermakna sekali.....kami akan selalu relax..dan mendapat apa yang kami hajatkan....

Namun kini saya akan menggunakan faktor "XXXXX" dalam perjalanan seorang trader...yang mana tergugat disebabkan permindahan dana dari ikofx ke Broker XYZ yang baru..... dan Faktor "XXXXX" ini boleh digunakan di semua broker dan semua timeframe dan semua pair samada anda mahir atau tidak dalam forex....

Ingat....kadangkala satu baris ayat seperti TEORI amat bermakna dari seluruh sistem yang ada....teori kebarangkalian, teori evolusi, teori daya....semuanya dari sebaris ayat yang dihuraikan dan memberikan nilai yang amat besar sekali....amin


Faktor "XXXXX" ini bila digabungkan dalam merdekarama.......tak kiralah version apa...hasilnya amat memberangsangkan... diatas adalah contoh yang dijalankan dengan merdekrama

Bila dah habis artikel itu .... sifu juga telah memanjangkan dengan artikelnya yang berikut ... (izinkan juga saya ambil artikel sifu untuk saya letak dalam blog saya ....)

itulah ynag dikatakan bila aku test...dRain the bank...denganh faktor "XXXXX".... sukahati kaulah yang rasa-rasa malas dan komen macam-macam...kalau dah tawar hati guna sendirilah.... mlm tadi pak hendry sahabat aku call aku.........dia kata dia dah banyak collect....collect apa?...aku tersenyum...

Kini aku akan memantapkan teori aku...apa kata kalau usd1,000 seminggu jadi usd5,000 ...boleh ke...dan hanya 10 minit dengan komputer je....agak2 macamana...aku pun kena cuba....

aku pun kena bangun dari tidur...bagi mereka orang lain sudahlah...aku ada cara ku....nampak mudah dan nampak simple tetapi apa yang penting adalah keyakinan diri

KE TIOMAN.........NAK BEREHAT......SAMA ANAK2 DAN FAMILY............TIME UNTUK BEREHAT.....


 Dalam artikel kedua itu, sifu letakkan sedikit klu .... iaitu dengan menggunakan gambar ini ....


 Terdetik di hati ini apakah maksud FAKTOR XXXXX untuk digandingkan dengan **-**** itu . Sifu ..... tolonglah .... ajarkan saya .....

Sumber  :  http://sistemerdekarama.blogspot.com/



1 comment: